meer bezoekers website

Snel meer bezoekers op je website – zo doe je dat

Geschatte leestijd: 9 min

Wat voor een website je ook hebt, het aantal bezoekers op je website is heel erg belangrijk. Meer website bezoekers betekend namelijk dat je bijvoorbeeld meer geld kan verdienen met affiliate marketing of het verkopen van je eigen product. Helaas komen deze potentiële kopers niet aanwaaien en moet je hier toch echt iets voor doen.

Heb jij net een website gepubliceerd, loopt je website niet lekker, of wil jij mogelijk een website gaan bouwen? Lees dan vooral even door. In dit artikel leg ik je uit met welke factoren je rekening moet houden om zoveel mogelijk bezoekers te ontvangen op je website.

Vervolgens neem ik je ook even mee hoe je deze bezoekersaantallen kan bijhouden.

In dit artikel kan je dus antwoord vinden op onderstaande (hoofd)vragen:

website bezoekers

Hoe trek je gratis meer bezoekers aan op je website?

Voor veel website bezoekers hoef je niet te betalen. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden om je lezers te zien groeien.

De eerste stap heb je mogelijk al voltooid.

Bedenk welke doelgroep bij jouw website hoort. Voor wie ga jij artikelen schrijven?

Mijn website gaat bijvoorbeeld over laagdrempelig thuiswerken. Hiermee bedoel ik dus thuiswerk opties die je gemakkelijk kan opstarten. Mogelijk naast je baan, maar ook kan laten groeien tot je enige baan. Zonder enige verplichtingen wat betreft werktijden of locatie. Dit geeft natuurlijk veel zelfstandigheid met zich mee. Ik schrijf dus voor mensen die hier ook interesse in hebben en graag meer vrijheid zouden willen hebben door online geld te verdienen.

Artikelen kunnen dan dus bijvoorbeeld gaan over hoe je een website bouwt en hoe je hier geld mee verdient, welke cursussen ik adviseer., of zelfs welke mindset je nodig hebt om online rijk te worden.

Dit is zijn maar enkele voorbeelden van mogelijkheden.

Bedenk wie jouw doelgroep is en welke artikelen je voor hen zou willen schrijven. Hoe meer hoe beter, daarna ga je door naar de volgende stap.

Wat wil jouw doelgroep graag lezen over dit onderwerp?

Vervolgens is het aan te raden om te gaan kijken wat je doelgroep nou daadwerkelijk wilt weten en lezen over het onderwerp. Je moet natuurlijk schrijven over een onderwerp waar je gepassioneerd over bent, maar het is ook belangrijker dat het lezers trekt. Heel erg leuk dat ik over een bepaald iets wil schrijven, maar als niemand dit wilt lezen, schiet ik er niks mee op natuurlijk.

Hiervoor kan je zelf logisch nadenken, maar hier zijn ook zoekwoordanalyses voor ontwikkeld.

Voorbeelden hiervan zijn: KWFinder, AnswerThePublic en Keyword Sheeter.

Een andere optie is om een of twee woorden in Google in te typen. Dan krijg je vaak suggesties wat mensen zoal opzoeken over dit onderwerp.

keywoorden opzoeken google

Zorg ervoor dat je deze zoektermen letterlijk gebruikt in je artikelen. Op deze manier wordt jouw bericht het makkelijkste gevonden door jouw doelgroep.

Het zou kunnen dat je dus een aantal artikel ideeën voor nu even overslaat. Richt je dus met name (vooral aan het begin) op artikelen die gewild zijn.

Wees actief op je website en schrijf regelmatig

Ik kan je geen exact aantal blogs geven wat je per week of maand zou moeten schrijven.

Helaas.

Maar er is zeker wel wat te vinden hierover waar je wel goede conclusies uit kan trekken. Uit een onderzoek van HubSpot blijkt dat, wanneer je zoveel mogelijk mensen naar je website wilt trekken, je het beste minstens 11 artikelen per maand kan publiceren. Het totaal aantal artikelen heeft ook zeker invloed op het aantal bezoekers en klanten. Zorg er dus voor dat je content blijft creëren voor de lezer. Op deze manier blijft je website groeien, en groeien de bezoekersaantallen vanzelf mee.

Lekker doorschrijven dus!

Naast kwantiteit, speelt kwaliteit ook een grote rol

Zowel Google als een lezer houdt erg van lange waardevolle artikelen. Dit soort artikelen zullen beter scoren dan korte, afgeraffelde artikelen. Je bent natuurlijk ook niet de enige die artikelen schrijft over dit onderwerp. Vooral aangezien je kiest voor een gewild een vaak opgezocht onderwerp. Zorg er dus echt voor dat je er tussenuit springt en echt gericht waardevolle artikelen schrijft voor jouw doelgroep.

Houd minstens 1.500 woorden per artikel aan. Het liefste zelfs een stuk meer.

In de afbeelding hieronder zie je makkelijk terug waarom. De 10 top resultaten bevatten allemaal gemiddeld ruim 2.000 woorden.

veel woorden veel bezoekers website

Een artikel schrijven van 2.000 woorden kost natuurlijk ook best wat tijd. Wees dus ook niet te streng op jezelf. Neem die 11 artikelen per maand niet te letterlijk en probeer in ieder geval elke week één goed artikel te plaatsen. Heb je meer tijd? Plaats er dan nog één. Raffel je artikelen niet af.

Kwaliteit gaat echt boven kwantiteit. Schrijf dus goede artikelen die relevant zijn voor jouw doelgroep en houd hiermee ook rekening met de SEO.

Houd (dus) rekening met SEO

SEO meer bezoekers website

SEO staat voor Search Engine Optimization.

SEO zijn als het ware een aantal regels die ervoor kunnen zorgen dat jouw website zo goed mogelijk naar voren komt binnen de zoekresultaten van Google. Dit is natuurlijk van groot belang voor het aantal bezoekers van je website. SEO richt zich eigenlijk op drie vlakken: content, techniek en autoriteit.

Content gaat echt over de informatie die jij deelt met je doelgroep. Hier heb je in dit artikel al het een en ander over gelezen. Wees relevant en informatief. Maak je artikelen niet te kort en gebruik de juiste zoekwoorden om zoveel mogelijk lezers te bereiken.

Techniek betreft de technische werking en gebruiksvriendelijkheid.

Autoriteit heeft alles te maken met de linkverwijzingen die jij gebruikt op je website, maar ook externe links waardoor jouw website sneller gevonden word.

Wanneer je een website bouwt met WordPress is er een plugin die je hier heel erg goed bij helpt. Deze plugin heet Yoast SEO. Ik raad zeker aan om hier gebruik van te maken. Deze plugin geeft zeer nuttige feedback en helpt je heel erg om je artikel de juiste opbouw te geven.

Google houdt met meer dan 200 factoren rekening om websites en pagina’s te ranken.

Voorbeelden van de belangrijkste (nog niet eerder genoemde) SEO factors zijn:

Korte laadtijd

De snelheid van je website mag niet worden onderschat. Gebruik niet te veel tools die je website vertragen. Je kan de snelheid van je website ook checken met bijvoorbeeld de PageSpeed Insights tool.

Zoekterm in het begin van je titel

Zet de zoektermen in het begin van je titel, maar ook in subtitels. Ook is het functioneel om het zoekwoord te verwerken in de eerste 100 woorden van je artikel.

Responsiviteit

Een mobielvriendelijke website geeft je een betere ranking op Google. De voorkeur aan websites die volledig geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten wordt steeds sterker.

Mensen verwijzen naar een website, zowel intern als extern, kan super goed zijn voor je website. Alleen moeten deze verwijzingen wel relevant zijn. Google heeft het door als je mensen gaat verwijzen naar een afslank receptenboek in een artikel over schoonmaakmiddelen.

Denk hierbij dus aan je doelgroep en verwijs ze alleen door naar relevante doeleinden.

Naast het optimalizeren van je website zelf, kan je ook van buitenaf acties ondernemen om reclame te maken voor je website.

Gebruik sociale media om je website te promoten

Laat mensen weten dat je een website hebt. Plaats het op je Instagram-, Facebook-, Tiktok-, Twitteraccount.

Houd soortgelijke websites in de gaten. Haal hier inspiratie uit en reageer ook op artikelen van anderen. Kijk of je een gastblog mag schrijven op een website met eenzelfde doelgroep. Onderaan dit artikel plaats je dan een link naar je eigen website.

Dit soort kleine handelingen kunnen ook helpen met het groeien van je eigen website.

sociale media website promoten

Als laatste punt: wees geduldig

Het kan even duren voordat het aantal bezoekers van je website stijgt, maar de aanhouder wint. Zolang jij relevante artikelen blijft schrijven en hiermee rekening houd met bovenstaande punten, zou je exponentieel het aantal bezoekers zien groeien.

Hiermee bedoel ik dat de groei de eerste paar maanden mogelijk wat teleurstellend is. Maak je hier niet zo druk om. Als je door blijft schrijven, zou je uiteindelijke de gewenste resultaten boeken.

Met hard werken kan je in één jaar van 0 naar 10.000 bezoekers per maand gaan!

Heb je absoluut geen geduld en wil je op zich best wat geld betalen voor meer bezoekers? Dan is onderstaande optie misschien iets voor jou.

Wil je betalen voor snel veel bezoekers op je website?

Door gebruik te maken van Search Engine Advertising (SEA) kan je makkelijk een betere positie krijgen in Google. Dit vergt een stuk minder tijd dan de bovenstaande gratis optie.

Eigenlijk koop je met SEA de bovenste posities op Google. Hier is de concurrentie ook groot natuurlijk, helemaal bij gewilde niches. Daarom is de plaatsing ook tegen betaling nog niet gegarandeerd. Je moet slimme zoekwoorden uitkiezen of hogere bedragen betalen om de gewenste ranking te behalen.

Als je betaald gaat adverteren, houd dan rekening met het volgende.

Per maand houd je je aan een bepaald budget. Iedere klik op je advertentie kost je geld en dit wordt dan van je budget afgeschreven. Wanneer je budget op is, valt je website weg uit de zoekresultaten.

Kosten per klik verschillen per niche en zoekwoord. Het slimste is dus natuurlijk om de kosten zo laag mogelijk te houden. Je zorgt voor meer kliks tegen een lagere prijs.

Je herkent de websites die gebruik maken van SEA door het woord Advertentie voor de naam van het artikel.

Of je hiervoor wilt betalen is natuurlijk helemaal aan jou. Het is een makkelijke manier om meer mensen kennis te laten maken met je website. Nadeel echter is dat, zodra je budget op is, je website weer verdwijnt uit de zoekresultaten.

Oke, nu weet je dus hoe je het beste het aantal bezoekers op je website kan vergroten. Maar hoe hou je deze aantallen dan bij?

Hoe houd je het aantal bezoekers op je website bij?

Na het lezen van bovenstaande informatie ben je vast benieuwd waar je de bezoekersaantallen kan terugvinden.

Ik gebruik hier zelf Google Analytics voor. Je moet even een account aanmaken en deze koppelen aan de website die je wilt bestuderen. Dit is helemaal gratis.

Het koppelen met je website kan op meerdere manieren. Ikzelf heb de plugin MonsterInsights geïnstalleerd op WordPress. Hierdoor ging de koppeling vrijwel automatisch. Er kwamen vanzelf een aantal vragen naar boven die ik moest beantwoorden, daarna was het allemaal al geregeld.

Nu kan je zowel als in Google Analytics als in WordPress zelf het aantal bezoekers terugvinden per dag.

Naast de aantallen vind je ook specifiekere informatie over je bezoekers. Hoe lang blijven ze op je website? Welke pagina’s bekijken ze? Uit welk land komen ze? Je kan het allemaal terugvinden en mogelijk ook gebruiken voor toekomstige content. Pagina’s die het vaak bezocht worden, zijn waarschijnlijk dus ook het meest gewild.

Als je pas net begonnen bent, moet je je nog niet te veel laten beïnvloeden door deze cijfers. Grote kans dat het even duurt voordat je daadwerkelijk veel bezoekers gaan ontvangen op je website. Het is natuurlijk alsnog leuk om het te bekijken. Dus maak vooral een account aan, maar ga alsjeblieft niet wakker liggen van de cijfers.

Maak gebruik van bovenstaande tips en ga er gewoon voor!

Met genoeg discipline en veel relevante en informatieve artikelen, zou ook jouw website snel genoeg gaan groeien!

hard werken beloond

5 gedachten over “Snel meer bezoekers op je website – zo doe je dat”

  1. Pingback: Hoe belangrijk is de domein autoriteit van je website? - Geld Voor Jezelf

  2. Pingback: Succesvol je website promoten met social media - Geld Voor Jezelf

  3. Pingback: Inspiratie nodig voor een nieuw artikel? Lees deze 10 tips! - Geld Voor Jezelf

  4. Pingback: Hoe verzamel je gratis backlinks voor je eigen website? - Geld Voor Jezelf

  5. Pingback: Wat is een blog? Hoeveel verdien je met bloggen? - Geld Voor Jezelf

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest