wat is een blog

Wat is een blog? Hoeveel verdien je met bloggen?

Geschatte leestijd: 9 min

Als jij online graag geld wilt verdienen en veel van schrijven houd, dan is het hebben van een eigen website met blog mogelijk wel iets voor jou. Met een eigen blog heb je veel vrijheid en kun je alle kanten op. Je kunt schrijven over alles wat jij interessant vind en over alles wat jij wilt delen met anderen.

In dit artikel ga ik wat dieper in op deze methode om geld te verdienen online.

Ik bespreek de definitie van een blog, maar deel ook waarom het zo belangrijk is om dit bij te houden, hoe vaak je nieuwe blogs moet plaatsen op je website en hoeveel geld je er vervolgens mee kunt verdienen.

Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Lees dan vooral door!

Wat is een blog?

Een blog of weblog zijn berichten die jij plaatst op een website. Vaak op je eigen website.

Hierin deel jij informatie, je mening of eigenlijk gewoon wat jij wilt met jouw potentiële bezoekers.

Jouw website staat als het goed is in een teken van een bepaalde niche. Op jouw website kun je dus een blog plaatsen om mensen te informeren en jouw eigen ervaringen te delen met betrekking tot deze niche.

Op mijn website heb ik bijvoorbeeld een online geld verdienen blog.

Hierin deel ik alles omtrent online geld verdienen, inclusief het hebben van een eigen website en mindset.

wat is een blog

Waarom is een blog belangrijk?

Als jij wilt dat je eigen website regelmatig bezoekers ontvangt moet je hier natuurlijk wel iets voor doen.

Heb je hier geen interesse in dan heeft een blog niet perse extra waarde. Behalve dat je de mensen die je website wel bezoeken extra informatie kunt geven natuurlijk.

Je kunt met meerdere dingen rekening houden wanneer je wel als doel hebt om je bezoekersaantallen te verhogen. Een blog bijhouden is de meest succesvolle opties om dit te realiseren en is ook nog eens gratis (als je de kosten van je website zelf negeert).

Een blog is dus belangrijk als je wilt dat je website gevonden word.

Naast een blog kun je er ook voor kiezen om je website te promoten op andere manieren. Plaats een link op je social media of maak gebruik van SEA om hoger te ranken in Google.

>>> Meer weten hierover? Eerder schreef ik al eens een artikel over het krijgen van meer bezoekers op je website. Die kan je lezen door hier te klikken: Snel meer bezoekers op je website – zo doe je dat.

Hoger ranken in Google? Wat is dat? Waarom is dat belangrijk?

Hier wil ik niet te diep op ingaan, maar het is wel belangrijk om even te bespreken om in te zien waarom het hebben van een blog op je website zo belangrijk is.

Wanneer jij op Google zoekt, dan krijg je allemaal artikelen onder elkaar te zien.

Vaak zijn de bovenste paar advertenties. Je moet betalen als je wilt dat jouw artikel daar verschijnt.

Daaronder staan andere artikelen die hoog ranken en dat is waar jij jouw artikel/jouw website wilt hebben staan. Het liefst zo hoog mogelijk.

Als jij iets opzoekt, ga je dan naar de 8ste pagina van Google om een artikel uit te kiezen? Meestal is het antwoord op deze vraag nee.

We zijn geneigd om een van de eerste artikelen uit te kiezen die antwoord lijkt te geven op jouw vragen. Dit zijn de artikelen die hoog ranken in Google.

Daarom willen we dus dat ons artikel hoog rankt in Google. Hoe hoger je rankt, hoe groter de kans dat iemand jouw artikel wilt lezen.

Hoe zorg ik ervoor dat ik hoger rank in Google?

Ja, toen ik bovenstaande schreef, vond ik toch ook dat ik even kort het antwoord op deze vraag moest bespreken.

Wanneer jij een artikel schrijft, is het belangrijk dat je hier je best voor doet.

Je moet iemand een reden geven om jouw artikel te lezen in plaats van die van iemand anders.

Met een aantal korte blogs van 200 woorden kom je helaas niet zo ver tegenwoordig. Er is namelijk een hoop concurrentie.

Je moet echt geduld hebben op dit gebied, maar er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee kunt houden om sneller te ranken in Google.

Hieronder bespreek ik even kort 4 belangrijke punten die een grote invloed hebben op jouw ranking in Google.

Zoekwoordenonderzoek

Het is enorm belangrijk om uit te zoeken wat voor een zoektermen mensen gebruiken in Google (of ergens anders waar je probeert te ranken).

Je hebt hier meerdere manieren voor. Persoonlijk gebruik ik ubersuggest. Op hun website zelf kan je nog veel meer informatie vinden over je eigen website of die van een ander. Dit kan ook super interessant zijn, maar dat even terzijde.

Voor zoekwoordenonderzoek zelf kan je ook gebruik maken van de ubersuggest plug-in voor Google.

Het artikel wat ik nu schrijf, wil ik bijvoorbeeld laten ranken op wat is een blog.

Hieronder in de afbeelding vind je de statistieken.

wat is een blog

1000 mensen per maand zoeken op ‘wat is een blog’. CPC zijn de kosten-per-klik en die zijn alleen van toepassing als je gebruik wilt maken van betaalde advertenties. SD is de SEO moeilijkheidsgraad. Hiermee kan je eigenlijk inschatten of het haalbaar is voor je om met deze zoekwoorden te ranken in Google. Dit is een waarde tussen 1 en 100.

Bestaat jouw blog pas net dan moet je er op letten dat de SEO moeilijkheidsgraad dus niet te hoog is.

Hiervoor is het vaak handig om gebruik te maken van longtail-zoekwoorden. Hoe specifieker jouw zoekterm, hoe kleiner de concurrentie.

SEO

Zoekmachineoptimalisatie, de naam zegt het al.

Door rekening te houden met een aantal punten wanneer je een artikel schrijft, zal Google jouw blogs sneller zal gaan ranken.

Voorbeelden van dit soort punten zijn:

  • Is je website gebruiksvriendelijk?
  • De snelheid van je website speelt ook een rol.
  • Laat je zoekwoorden meerdere keren voorkomen in je artikel (ook in de titels en subtitels).
  • Gebruik zowel interne als externe links.
  • Zorg dat je blogs lang genoeg zijn.

Bestudeer de concurrentie

Wanneer je zoekwoordenonderzoek doet, is het ook belangrijk om te bekijken wat voor een artikelen er al geschreven hierover.

Hoeveel woorden hebben deze artikelen? Is de concurrentie te groot?

Hiermee kan je bepalen of het nuttig is om op dit moment een artikel over dit onderwerp te schrijven (als jouw doel is zo snel mogelijk veel bezoekers te ontvangen op je website) en ook hoeveel woorden jouw artikel zou moeten hebben.

Blijf aanpassingen maken

Als laatste is het belangrijk dat jouw blog up-to-date blijft.

Is er iets nieuws bekend? Voeg het toe!

Schrijf je een nieuw artikel wat aansluit bij een oud artikel? Verwijs ernaar!

Zorg ervoor dat je de beste waarde blijft delen met jouw potentiële bezoekers. Google zal dit ook in gaan zien en jouw hoger gaan ranken.

Hoe vaak moet je blogs plaatsen op je website?

Oke, het is dus handig om regelmatig blogs te plaatsen op je website als je meer bezoekers wilt ontvangen.

Maar nu vraag je je misschien af hoe vaak je een blog moet publiceren? Misschien ben je druk en heb je helemaal niet zoveel extra tijd, dus dan snap ik deze vraag zeker.

Ja, hoe meer blogs jij op je website hebt staan, hoe meer blogs er ook kunnen gaan ranken. Dus in zekere zin is het ‘beter’ om meerdere blogs op je website te hebben staan. Maar dan moeten je artikelen wel goed genoeg zijn om te gaan ranken.

Kwaliteit gaat boven kwantiteit

Laten we maar gewoon met het belangrijkste antwoord op deze vraag beginnen: kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Je kunt beter één keer in de twee weken een super goed artikel plaatsen dan dat je 3 keer per week een artikel op je website zet die eigenlijk niemand wilt lezen.

Kijk dus zelf hoeveel goede, unieke en waardevolle artikelen jij kunt schrijven met de tijd die jij hebt en met de tijd die jij ervoor over hebt.

Wees consistent

Ook is het belangrijk om consistent te zijn. Voor zowel Google, je bezoekers en jezelf heeft dit grote voordelen.

Wanneer jij consistent blogs plaatst op je website, weten je bezoekers wanneer ze iets nieuws van je kunnen verwachten.

Ook voor jezelf is het super belangrijk, aangezien je hiermee jezelf ook motiveert actief met je website bezig te blijven. Het consistent plaatsen van artikelen is vrij lastig, al helemaal als je geen doelen stelt voor jezelf.

Bepaal dus hoe vaak jij een blog kunt schrijven. Is dit er één per week? Prima. Kies een dag uit en plaats elke week op die dag een artikel. Wees streng met jezelf, maar wel realistisch.

Bedenk een realistisch doel

Zelf publiceer ik tegenwoordig ook nog (maar) één artikel per week, elke maandag, in tegenstelling tot de twee artikelen die ik hiervoor online zette per week.

Ik merkte namelijk dat twee artikelen in de week (wat ik voorheen deed) te veel voor me was.

Het schrijven van een artikel zag ik bijna sneller als werk en ik begon er tegenop te kijken. Helemaal aangezien ik ook gewoon 40-uur in de week in loondienst werk.

Ik begon artikelen af te raffelen en het plezier van het hebben van een eigen website ging helaas een beetje weg. Daarnaast hield ik geen tijd meer over (vond ik) om oudere artikelen te verbeteren.

Dus ja, conclusie van het verhaal: wees consistent met een voor jou realistisch plan. Maak het haalbaar en leuk voor jezelf. Op die manier is de kans het grootst dat je succesvol zult zijn!

Hoeveel geld kun je verdienen met bloggen?

Oke, allemaal leuk en aardig, maar valt er ook wat geld mee te verdienen met zo’n blog?

Op mijn website deel ik regelmatig artikelen om online geld te verdienen. Ook schreef ik al eens eerder een artikel over geld verdienen met een eigen website.

Dus ja, er valt zeker geld mee te verdienen.

Hoeveel? Dat is afhankelijk van behoorlijk wat factoren.

Hoe gebruik jij een blog?

Ik het artikel dat ik hierboven benoemde ga ik dieper in op hoeveel en hoe jij geld kunt verdienen met een eigen website. Lees dus vooral dat artikel als je hier interesse in hebt. Toch benoem ik het graag hier nogmaals in het kort.

Hoeveel geld jij verdiend met je website is ten eerste afhankelijk van jouw eigen methode.

Gebruik je Google Adsense? Dan zou je geld kunnen verdienen iedere keer dat iemand op een advertentie klikt.

Heb je een eigen webshop? Dan kan een blog jouw helpen om meer bezoekers te realiseren waardoor je mogelijk meer zult verkopen.

Als je een affiliate website hebt, dan kun je door het schrijven van meerdere blogs meer bezoekers verwachten en ook meer producten en/of diensten promoten.

Je snapt mijn punt. Hoeveel jij kunt verdienen met een eigen blog, is sterk afhankelijk van de manier waarop jij jouw website inricht.

wat is een blog

Hoeveel bezoekers krijg jij op je blog

Daarnaast zijn de bezoekersaantallen natuurlijk ook van groot belang.

Hoe meer bezoekers jouw website ontvangt, hoe groter de kans dat iemand iets koopt of ergens op klikt. Daarnaast kan je in sommige gevallen zelfs ook betaald krijgen voor simpelweg een view.

Conclusie: Wat is een blog? Waarom is het belangrijk?

Ondertussen lijkt het antwoord op de hoofdvraag mij wel duidelijk.

Wanneer jij daadwerkelijk geld wilt gaan verdienen met jouw website en zoveel mogelijk bezoekers wilt ontvangen, is een blog starten een beste keuze om dit te realiseren. Helemaal als je geen zin hebt om te betalen voor advertenties.

Wees dus consistent en werk hard aan je doelen om ze te behalen!

Alles is mogelijk mits je het écht wilt en er écht voor gaat. Gun jezelf de tijd, maak realistische doelen, maar treuzel niet.

Succes!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest