Op mijn website deel ik regelmatig reviews van boeken die ik gelezen heb. Deze boeken gaan eigenlijk altijd over mindset en/of geld verdienen. Dit keer heb ik een behoorlijk oud boek eindelijk maar eens uit mijn boekenkast gehaald, namelijk The Richest Man in Babylon. Dus ja, het is weer review tijd ;-).
>>> Wil je ook mijn andere reviews lezen over de boeken die ik gelezen (met als thema mindset en/of geld verdienen) heb de laatste tijd? Klik dan hier: #Boekenreviews
Wil je weten wat je van het boek(je) kunt verwachten? Of het nuttig is om het te kopen? Deze vragen (en meer) beantwoord ik in deze review over het boek: The Richest Man in Babylon.
Table of Contents
Over The Richest Man in Babylon
De versie die ik heb (zie afbeelding hieronder) is vrij klein en dun. Ik had het boek dan ook al binnen enkele uren volledig gelezen.

Het boek heeft 194 bladzijdes. Deze 194 bladzijdes zijn onderverdeeld in een introductie, een voorwoord en vervolgens 11 hoofdstukken. Op het einde kan je ook nog wat lezen over de schrijver, mocht je hier interesse in hebben.
The Richest Man in Babylon is al bijna 100 jaar oud. Het boek verscheen namelijk als allereerste in 1926. Ondanks dat het boek al zo oud is, kan je de werkwijzen in deze tijd nog steeds succesvol toepassen.
Zelf heb ik gekozen voor de Engelse versie, en ja, het boek word dan ook wel een beetje geschreven in oud Engels, maar het is zeker goed te lezen. Met een duidelijk lettertype en genoeg ruimte tussen de zinnen door (zie afbeelding hieronder), vlieg je er zo doorheen :-).

Over de schrijver
Oke, en wie is George S. Clason dan eigenlijk en wat weet hij allemaal?
Naast dat George Samual Clason dit boek geschreven heeft, heeft hij twee bedrijven opgericht.
Toch was George Samual Clason voornamelijk beroemd vanwege het boek waar deze review over gaat en zijn bekende quote waar het boek op gebaseerd: ‘Pay yourself first’.
De schrijver is twee keer getrouwd en had twee kinderen. Allebei zijn kinderen waren ook schrijvers.
In 1957 is George Samual Clason op 82 jarige leeftijd overleden.
Waar gaat het boek over en wat kan je er van leren?
In het boek deelt George S. Clason zijn ideeën als het gaat om rijk worden.
Het boek deelt nuttige en makkelijk toepasbare tips op een interessante manier.
De schrijver kiest er namelijk voor om zijn wijsheden te delen in een soort verhaal vorm. In plaats van een berg informatie, lees je de ervaringen van personages in het boek.
Maar dan nu misschien het belangrijkste stuk.
Hoe kan je het beste omgaan met je geld volgens George S. Clason?
Eigenlijk is de boodschap heel erg simpel: zorg dat je 10% van je inkomsten overhoud en zet dit opzij. Investeer dit geld vervolgens zorgvuldig om het te laten groeien.
A part of all I earn is mine to keep. Say it in the morning when you first arise. Say it at noon. Say it at night. Say it each hour of every day. Say it to yourself until the words stand out like letters of fire across the sky.
The Richest Man of Babylon, geschreven door George S. Clason (blz. 25).

Voordelen en nadelen onder elkaar
Oke, laten we dan nu even naar de voor- en nadelen kijken. Ja, misschien een beetje dramatisch voor een boekje dat nog geen €10 kost, maar toch.
Er valt namelijk wel het een en ander te zeggen over dit boek.
Voordelen van The Richest Man in Babylon
Ik ga positief beginnen.
Het grootste voordeel vind ik persoonlijk de manier waarop de boodschap word gedeeld.
Je wordt écht goed meegenomen met de personages waardoor je écht begrijpt hoe en waarom de theorie van George S. Clason werkt.
Het is dan ook op een fijne manier geschreven en je leest er super snel doorheen. Met een paar uurtjes ben je weer gemotiveerd om verstandig met je geld om te gaan.
Ook vind ik het mooi dat er ook word gewezen om het belang van het nu.
Wat bedoel ik daarmee?
De schrijver zegt niet: spaar zoveel mogelijk.
Misschien is het voor jou wel mogelijk om 20% opzij te zetten of zelfs meer, maar de schrijver helpt je ook eraan herinneren dat het belangrijk is om te genieten. Bezuinig om dingen waar jij op wilt bezuinigen, maar blijf vooral ook genieten van het leven. Voor je het weet, is het voorbij.
Enjoy life while you are here. Do not overstrain or try to save too much. If one-tenth of all you earn is as much as you can comfortably keep, be content to keep this portion. Live otherwise according to your income and let not yourself get niggardly and afraid to spend. Life is good and life is rich with things worthwhile and things to enjoy.
The Richest Man in Babylon, geschreven door George S. Clason (blz 26 + 27)

Nadelen van The Richest Man in Babylon
Toch ga ik eerlijk zijn en toch ook deze nadelen van The Richest Man in Babylon benoemen in deze review.
Persoonlijk sta ik namelijk niet verstelt van de informatie die gedeeld word.
Het is namelijk wel simpel en eigenlijk samen te vatten in misschien 6 zinnen. Is daar dan écht een heel boek voor nodig? Ja, dat mag je zelf beslissen. Het ligt in ieder geval voor de hand en ik heb niet perse iets nieuws geleerd in dit boek.
Dit betekend niet dat het niet motiverend kan werken om het allemaal nogmaals door te nemen. Ik heb in ieder geval geen spijt gehad van mijn aankoop. Gezien de prijs, is het een prima boekje :-)!
Wil je The Richest Man in Babylon ook kopen?
Wil jij na het lezen van deze review van The Richest Man in Babylon, het boek ook kopen?
Door een van mijn knoppen te gebruiken, kan ik hier ook wat geld mee verdienen :-). Zitten verder geen extra kosten voor jou aan vast!